google9795033e2420e1cd.html Cemology Onuncu köy: Yandaş medya
'Bu ülke batının emperyalizminden, doğunun da vicdan sömürüsünden kurtulursa ancak o zaman aydınlık günlere kavuşur'
M.Kemal ATATÜRK

Cemology Onuncu köy Yazarlar

Yandaş medya

Şafak Tomruk 13 Eylül 2008
classicmusic@mynet.com

Tayyip Erdoğan’ ın yolsuzlukla mücadele konusunda “yolsuzluğa damardan girdik” ifadelerinin ardından Deniz Feneri rezaleti ortaya çıktı. Kendilerini sözde “yüzyılın iyilik hareketi” olarak nitelendiren bu dernek yöneticilerinin Almanya’ da yargılandığı mahkemede ortaya çıkartılan iddialarda Recep Tayyip Erdoğan’dan Binali Yıldırım’a kadar pek çok AKP’linin adı geçiyor.

Yolsuzluk iddianamesi ile gündeme gelen RTÜK başkanı Zahid Akman’ın ismi de Almanya’ daki mahkeme tutanaklarında şirketin kuryesi olarak geçerken, Başbakanında ismi yer alıyor.

Deniz Feneri skandalı hükümet yandaşı basın tarafından her zamanki gibi görmezden geliniyor. Yeni Şafak, Anadolu’da Vakit ve Milli Gazete, Türkiye’deki Deniz Feneri Derneği’nin genel başkanı Engin Yılmaz’ın Ankara’daki iftar yemeği sırasındaki açıklamalarına yer verirken, Zaman, Bugün ve Sabah gazeteleri yolsuzluk iddialarına yer vermeyerek işlerine gelmediği için haberleri görmezden geldi. Vakit gazetesi Deniz Feneri’nin yalanlama haberini girerken, Yeni Şafak gazetesi, derneğin konu ile ilgili açıklamasını “Müsterih olunuz” başlığı ile verdi. AKP tetikçisi Taraf gazetesi ise bu konuda nesnel bir haber vermek yerine, haberi yalnızca bir Deniz Baykal açıklaması olarak sayfalarına taşıdı. Anlaşılan Taraf gazetesi editörleri, okurlarının olayı yargıya intikal etmiş, uluslararası boyutu olan bir dolandırıcılık vakası değil de, muhalefet iddiası gibi düşünmelerini istedi.

Ne yaparlarsa yapsınlar bu ağır dolandırıcılık şaibesinin altından kalkamayacaklar ve alınlarında koskocaman bir kara leke olarak kalacak değerli okurlar.