google9795033e2420e1cd.html Cemology Onuncu köy: Türkiye neden gericiliğin pençeleri arasına düştü
'Bu ülke batının emperyalizminden, doğunun da vicdan sömürüsünden kurtulursa ancak o zaman aydınlık günlere kavuşur'
M.Kemal ATATÜRK

Cemology Onuncu köy Yazarlar

Türkiye neden gericiliğin pençeleri arasına düştü

Şafak Tomruk 16Eylül 2008

classicmusic@mynet.com

Modern ve Laik Cumhuriyetimizi kuran ulu önder Atatürk, uzun mücadeleler sonunda ona inanan halkı ile beraber elele verip bir yandan dış ve iç düşmanlarla savaşırken, öte yandan devrimlerini hayata geçirmişti.

Osmanlı imparatorluğunun küllerinden yeni bir ulus yaratmak hiç kolay olmadı. Çünkü dışarıdan bizi parçalamaya çalışan düşmanlarla birlikte hareket eden içimizdeki hainlerle topyekün mücadele ederek başarı kazanmıştı Gazi Mustafa Kemal.

Ne yazık ki İnönü' den sonra gelen iktidarlar kısa ve uzun vadeli programlarla gericiliğin ve yobazlığın tohumlarını ekmeye başladılar. Demokrat Parti döneminde başlayan bu gericilik hareketleri, 12 Eylül darbesi ile palazlanmaya başlayarak bugünkü AKP iktidarı sayesinde ayyuka çıkmış oldu. Artık emperyalist, faşist güçlerle birlikte hareket eden içimizdeki hain ve yobaz güruhu yüzünden modern bir devlet olmak yolundan saparak gericiliğin ve yobazlığın pençeleri arasına düştük.

Önce ekonomik olarak zayıflatıldık.Tarikat vakıfları ile AKP' li belediyeler birlikte hareket edip, zor duruma düşen halkımıza iyilik meleği gibi görünerek, ''bu devletin yapamadığını bizler yapıyoruz, Laik Cumhuriyet sizi düşünmüyor'' fikirlerini aşılamaya başladılar. Neden bu duruma geldik diye sorgulayamayacak duruma düşen toplum bu yobaz çevrelerin fikirlerini benimsemeye başladı. İşsizlik ortamından palazlanan fakirlikle birlikte, sosyal devlet güvenceleri ortadan kaldırılınca bunalıma düşen halk, Laik Cumhuriyetten umudunu keserek, gerici fikirlerin pençeleri arasına ve cemaatleşmeye yöneldi. İşte Fethullahcılık, Nakşibendiçilik, Süleymancılık ve bunun gibi diğer yobaz akımlar ortalığa hakim olmaya başladı. İnsanlara sadaka yardımları yapılarak kendilerine bağlandı.

Şimdi bu duruma gelen ortam, Atatürk' ün hedeflerinden saparak hızla çağdışı bir ülke olmak yönünde hızla ilerliyor. Ama bizler her zaman Atatürk' ün hedeflerinden ödün vermeden, bıkmadan, usanmadan gerçekleri toplumumuza anlatmaya ve onları aydınlatma devam edeceğiz.