google9795033e2420e1cd.html Cemology Onuncu köy: Batı'nın ikiyüzlülüğü ve Ortadoğu (3)
'Bu ülke batının emperyalizminden, doğunun da vicdan sömürüsünden kurtulursa ancak o zaman aydınlık günlere kavuşur'
M.Kemal ATATÜRK

Cemology Onuncu köy Yazarlar

Batı'nın ikiyüzlülüğü ve Ortadoğu (3)

Bülent Güler 19 Temmuz 2008
angtar2006@hotmail.com



Bu günlerde, yeni bir komplo teorisi konuşuluyor Ortadoğu’da.

İnanılması güç bir teori bu…

El Kaide ile İsrail gizli servisi MOSSAD’ın işbirliği yaptığı, El Kaide’nin, MOSSAD’ın çıkarlarına hizmet ettiği öne sürülüyor.

Hatta daha da ileri gidilerek El Kaide’nin, İsrail’in maşası olduğu yorumu yapılıyor.

Londra’da yayınlanan El Hayat gazetesindeki El Kaide ve MOSSAD arasında bağ olduğunu iddia eden yorumu okuduktan sonra ben de, Usame bin Ladin’in son açıklamalarını bir kez daha gözden geçirdim.

Bin Ladin, sadece ABD’ye, İngiltere’ye, İsrail’e ve Batı hayranı Arap liderlere tehditler savurmuyordu bu kez!

El Kaide lideri, İran’ı ve Lübnan’daki uydusu Hizbullah’ı da hedef alıyor, bununla da yetinmiyor Hamas ve İslami Cihat’a da İran ve Suriye ile yakınlıklarından ötürü aba altından sopa gösteriyordu.

İnsan sormadan edemiyor tabi, 11 Eylül saldırılarından sonra Washington’un boy hedefi olmuş; Batı karşıtlığının bayraktarlığını üstlenmiş, terörizmde sınır tanımayan bir örgüt, neden ABD’nin tehdit algılamalarının merkezine oturttuğu İran’ı hedef alıyor?

Neden, 2006’da İsrail ile girdiği asimetrik savaşta İsrail ordusunun yenilmezlik unvanına darbe vurmuş Hizbullah’ı yerden yere vuruyor?

Usame bin Ladin’in bu açıklamaları, internet sitelerinde gezinirken, Suriye, İran ile yaptığı valse ara verdi ve İsrail ile barış arayışlarına yöneldi.

Şam yönetimi ayrıca, Lübnan’da düne kadar düşmanı saydığı Sedir Devrimcileri’nin yanaklarına öpücük kondurup Batı’ya göz kırptı.

Bir süre sonra da Hamas ile İsrail (Sanki Sderota düşen Kassam roketleri İsrail’in canını çok yakıyordu da!) hidayete erdi ve ateşkes yaptı. Ateşkes ilanının hemen ardından Hamas’ın, İran ile bağlantısı olmadığını açıklaması ilginçti.

Takvime bakıyorum. ABD’de seçimler Kasım’da yapılıyor, yani seçimlere 4 ay kalmış. Ne hikmetse, Hamas ile İsrail de 6 aylık ateşkes yapmış! Bu arada, yeni ABD Başkanı da Ocak’ta ediyor yeminini… Yorumu, size bırakıyorum…

Ağustos’ta İran vurulacak diyen bazı eski Amerikalı istihbaratçıların önde gelen Amerikan gazetelerine "Nostradamus Haberleri" yazdırdığı sırada Tel Aviv için çöldeki vaha oldu bu ateşkes... Ehud Barak ( Barak, İbranicede ‘’Şimşek’’ anlamına gelir) füze bataryalarını İran’a yöneltti bile…

İşte bu savaş tamtamlarını destekler mahiyette ve yine o cihetle garip bir olay daha oldu. İsrail, Yunan hava sahasında İran’a yönelik olası bir saldırının tatbikatını düzenledi.

ABD'de Obama’nın başkan olması, en çok Musevi silah lobisini tedirgin ediyormuş….Çünkü küresel ekonomik kriz, nam-ı diğer global resesyon kapıda ve ilk akla gelen dünyanın en büyük ekonomisinde kemer sıkılması ve savunma harcamalarının dizginlenmesi. Amerikalı Musevi silah üreticileri, doğal olarak muzdarip...

Ne garip! İddialara göre, 11 Eylül’de El Kaide militanları İkiz Kuleleri indirdiğinde, o Musevilerden bazıları her nasılsa saldırının düzenleneceğini önceden haber almış ve sıra kadem basmıştı.

El Kaide ile İsrail arasında bir bağ olabilir mi? Hele hiç Müslüman kardeşleri İran’a karşı, ezeli ve ebedi düşmanları Siyonistlerin yanında yer alırlar mı? Yok artıkkkkk!!! Daha nelerrrr!!!

Yalnız bildiğim bir şey var artık o da: ‘’ ''Ortadoğu’da ilerisini görmek istediğim zaman Usame bin Ladin’in kasetlerini çok daha dikkatli dinlemem gerektiği!!!’’.




ANASAYFA


Daha önce duyurusunu yaptığım AÇLIK KAMPANYASINA katılıyor ve hergün tıklıyormusunuz?

Cem Akkılıç